2011-12-08 07:46:31• hírek • (x)

Friss, élő halból készült ételeket az ünnepi asztalra!

Vásároljon élő halat a Túrterebesi horgásztó két újra megnyitott szatmárnémeti üzletében!

A karácsonyi ünnepre való készülődés jegyében december elején újra megnyitotta boltjait szatmárnémetiben a Túrterebesi Horgásztó. A Nagypiacon illetve a Closca sugárúton, a MIU Líceummal szemben található boltokban kedvező árakon, nagy választékban vásárolható friss, természetes körülmények között nevelt élőhal. A szatmáriak ünnepi asztalán egyre népszerűbb vendég a hal, ugyanis számtalan formában elkészíthető és rendkívül egészséges: a halhús omega 3 zsírsavakban gazdag, így rendszeres fogyasztása a kutatások szerint csökkenti a szív és koszorúér-megbetegedések számát. A nagy evészetek időszakában pedig ajánlott a halból készített ételek fogyasztása, hiszen a gyomrot megterhelő sertés-ételekkel ellentétben a halhúsban található fehérjék nagyon könnyen emészthetők, koleszterintartalma pedig jó hatású a szervezetre, emellett pedig számtalan vitamint és ásványi anyagot tartalmaz: többek között A, D, B12, B1 vitaminokat, kalciumot foszfort.

A Túrterebesi Horgásztó új boltjaiban kizárólag egészséges, friss halak kerülnek, a nagy bevásárlóközpontokkal ellentétben itt egy természetes tóban elraktározott halak vásárolhatók meg, nem pedig heteken át egy szűk tárolóedényben kókadozó pikkelyesek.

A boltokban a következő árakon lehet halat vásárolni:
- ponty, amur - 16 lej/kg
- Kárász, busa - 10 lej/kg
- csuka, harcsa - 25 lej/kg

Vásároljon friss halat a Túrterebesi horgásztó üzleteiben

Vásároljon friss halat a Túrterebesi horgásztó üzleteiben

A túrterebesi horgásztónál már javában készülnek a 2012-es horgászati szezonra. Kiss János, a tó üzemeltetője a szatmár.ro-nak elmondta: már telepítettek utánpótlást a tóba: 500 kilogramm 300g és 1 kg közötti súlyú kárász került a vízbe, az idei év végéig pedig pontyot és amurt is telepítenek. Az utolsó jég elolvadása után, azaz 2012 márciusának közepétől már lehet horgászni a tavon.

Számos versenyt is rendeznek a jövő évben, de hogy a horgászat még izgalmasabb legyen, egy különleges hal is a tóba kerül hamarosan, amelynek a kifogása értékes nyereményt hoz majd a szerencsés pecásnak. Ez a különleges hal egy 10 kilogrammos, aranyszínű koi-ponty lesz, melynek megérkezéséről természetesen mi is beszámolunk majd. Ez a különlegesség persze nem vihető haza, hanem visszakerül a tóba, hogy más horgászoknak is szerencsét hozzon majd. Amúgy pedig egy nagyon drága halvacsora lenne belőle: a hal értéke több mint 1500 euró.

Már készülnek a követező horgásszezonra - új halak kerülnek a Túrterebesi HorgásztóbaEhhez hasonló, ám jóval nagyobb lesz a Túrterebesi Horgásztó kabalahala

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: